Direktlänk till inlägg 1 februari 2009

Isabella,Bella Swan-Cullen

Av twilightsaga - 1 februari 2009 18:06

Go kväll kära läsare :)

Nu tänkte jag skriva om våran älskade Bella,för hon har inte fått nått sånt jättestort inlägg som de andra Cullens har fått!

Även ett om Renesmee är på G.

Men om du inte läst alla 4 böckerna,och absolut inte vill veta vad som kommer hända så ska du inte läsa detta men om du vill veta denna kvinnas supercoola historia och inte bryr dig om det blir något avslöjat så kommer du inte ångra att du läste det.

Bella är så beundransvärd!!

So here I go,Isabella Swan,ladies and gentlemen!


Fullt namn:Isabella Marie Swan Cullen

Födelsedag:13 september 1987

Dag hon blev vampyr:12 september 2006

Kommer ifrån:Phoenix,Arizona

Hårfärg:Brunt
Ögonfärg:Bruna

Unik egenskap som människa:Ingen vampyr kan psykiskt skada henne,alltså jane och alec,edward,aro ingen av dom kan störa hennes huvud

Speciell talang som vampyr:En sköld som skyddar henne som när hon var människa men nu kan hon stöta ifrån sig skölden och skydda hur många hon vill.Plus att hon kan stöta ifrån den så Edward kan läsa hennes tankar,detta lär Zafrina (Amazon coven,tror jag)henne.

Familj:Maken Edward Cullen,dottern Renesmee som hon fått med Edward föräldrarna Charlie Swan och Renee Dwyer och Renees make Phil,svärföräldrarna Carlisle och Esme Cullen,svägerskorna Rosalie och Alice och svågrarna Emmett och Jasper.

Smeknamn:Bella,Bells,Bell,men för Edward: love,my only love och darling. Emmett kallar henne ibland för little sister.

Hobby:Läsa klassiker

Bil:Röd 1953 chevy pickup truck, men innan bröllopet,precis före hon blir vampyr får hon en "pre-car" av Edward, en Mercedes guardian och när hon blivit vampyr får hon sin "after-car, en röd Ferrari f430


Isabella Swan-Cullens historia

Bella föddes i Forks men flyttade i tidiga år med sin mamma Renee till Kalifornien men sedan snabbt igen till Phoenix,Arizona där hon är uppväxt.

Renee och Bella har ett mycket nära förhållande och har alltid haft, Renee säger alltid att Bella föddes medelålders och stannade i den åldern,ni kanske kommer ihåg att Edward också sagt att Bella verkar äldre än vad hon är :D.

Ja iallafall, back to the topic,Bella kände sig ofta utanför och aldrig som de andra ungdomarna i Phoenix,hon var ju blekhyad och brunhårig i motsats till de solbrända blonda tjejerna på hennes skola.Hon beskrevs ofta som klumpig och höll sig borta från allt som hette sport.


En dag träffade Renee Phil,en yngre man,en baseball spelare.Bella såg hur lycklig Renee var med Phil och kunde därför inte bry sig om hans ålder.När Phils jobb tvingade honom att flytta till Jacksonville,Florida flyttade Renee med medans Bella bestämde sig för att flytta till sin pappa Charlie i Forks,Washington,den regnigaste platsen i hela USA,i motsats till soliga varma Phoenix.


Under Bellas första dag i Forks får hon åter igen träffa Charlies bästa vän Billy Black och hans son Jacob Black.Charlie har köpt en Chevy pickup truck av Billy från 1953 och en stolt Jacob får berätta för 2 år äldre Bella att han byggt om hela motorn åt henne.Jacob och Bella var kompisar när dom var små.


Första dan i skolan,mitten av terminen i mars. Bella träffar först Eric som presenterar sig som "the ears and eyes of the school" och han är ganska på, man får ju senare veta att han allt har ett "eye" för Bella,om du fattar :)

Sen får Bella träffa Mike,Jessica och Angela också. Hon blir snabbt kompis med Jessica och Angela och det är dom hon sitter med i skolans matsal den där första dan. 

Plötsligt kommer 5 utomordentligt vackra personer in i matsalen.En speciell kille caughts Bellas ögon. Jessica presenterar honom som Edward Cullen men att det inte är lönt att slösa tid på honom,han dejtar tydligen inte.

På biologin får en redan småkär Bella sitta bredvid Edward men Bella känner sig avspisad även här,han verkar ju hata henne...

De nästa dagarna är Edward inte ens i skolan,Bella tror att det är på grund av henne,och ni som läst böckerna,ja så är det ju,hennes blod "sjunger" ju (som Volturi säger) för Edward och han är iväg och jagar.


När Edward kommer tillbaka är han mkt mer trevlig och hon blir kär i honom. De får en jättebra kontakt och lär känna varandra.Bella får med hjälp av Google och jacob Black en hint av vad Edward är,men sen kommer hon på det hela själv,att Edward är vampyr. 

Men detta stärker nästan hennes känslor mer än stjälper dom,hon får veta att han är lika kär i henne och nu blomstrar förhållandet.


Men när allt är så perfekt blir Bella offret för spårarvampyren James och hans partner Victoria.

Att Edward räddar henne stärker deras känslor,det är inte bara kärlek nu, det är evig kärlek och dom älskar varandra över allt annat.


Nu ska Bella fylla 18 år,hon bävar för det då Edward föralltid kommer vara 17. Hon vill ju såklart att han ska förvandla henne till vampyr men han vill inte ta hennes själ ju så dom tjafsar och diskuterar ibland detta.

Bella ska fira sin födelsedag hos Cullens och hon är så glad.Bella har ju aldrig älskat något så högt som Edward.

Men det går lite fel hemma hos Cullens,Bella känner skuld för det,ett skärsår,en bloddroppe,STACKARS JASPER!! Jasper som är den nyaste vegetariska vampyren anfaller Bella direkt men de andra Cullenmedlemmerna hinner stoppa honom innan det händer något.

Edwards familj måste lämna Forks och Edward skär med ord Bellas hjärta itu när han också måste fly.Hon blir jättedeprimerad och sorgsen.

Nu kommer Jacob Black in i bilden...

Bella och Jacob blir supernära vänner när hon börjar träffa honom igen, Mike från skolan som alltid varit kär i Bella blir avis på Jacob och blir lite avvisande mot Bella.

Men Bella och Jacob har alltid så kul ihop,för Bella är dom som syskon,Jacob är kär i henne i hemlighet.

De bygger ihop motorcyklar tillsammans som de sedan kör tillsammans.Här börjar ju Bella höra Edwards röst och när hon gör farliga saker hör hon den så hon börjar utmana ödet...


När Alice kommer och varnar henne om att Edward åkt till Volturi för att be om döden när han tror att Bella dött när hon klipphoppat åker hon till Italien för att rädda sitt livs kärlek.


Allt som allt,deras kärlek blir bara starkare och Bella känner starkare känslor än någonsin tidigare.Även Edward som äntligen hittat sin sanna kärlek.

Men nu en vampyr ute efter hämnd och hon har 20 nyfödda vampyrer med sig...Victoria är tillbaka,hon vill ha Bella för Bellas partner Edward dödade ju Victorias partner James,partner för partner vet du....

Jacob och Edward försöker acceptera varandra,rätt svårt då de hatar varandra men för Bellas skull.

När fighten mot Victoria och de nyfödda är vunnen går Bella mot alla sina instinkter och tackar ja till Edwards frieri.

Renee,Bellas mamma har alltid sagt att tidigt giftemål och allt med äktenskap ska komma efter man levt ett tag,inte bara komma direkt och Bella är rädd för att berätta för henne,men Renee blir bara glad!


Det hemska för Bella kommer nu,hon måste säga adjö till sin bästa vän jacob  nu när hon valt sin framtid.För Bella är detta så svårt,Jacob har ju alltid funnits för henne,när hon hade det svårt.


Nu var det bröllopstime och Alice hade planerat det största bröllopet ever!

Bella var så nöjd med sitt liv och nu fick hon även träffa de kända Denali vampyrerna,Cullens bästa vänner.

Hon får många nya vänner och tillochmed Jacob kommer till bröllopet och detta gör henne oehört lycklig.


När de kommer fram till Isle Esme älskar Edward tillslut med henne och det var hennes livs bästa natt,och för honom blir det desamma som för Bella.

Men när hon får reda på att hon är gravid blir dom jätterädda båda två,det skulle inte vara möjligt då Edward är vampyr men efter nära-döden förlossningen och Edwards förvandling av Bella är det tillslut dom för evigt.


Men så kommer problemet med Volturi.Cullens bekantkrets kommer till hjälp och vittnar för dottern Renesmee,som inte är ett immortal child och allt blir tillslut rätt.

Jacob präglas på Renesmee och kommer förbli varulv då han vill ha friheten,Cullens stannar i Forks och Bella och Edward fick varandra.Rosalie och Bella kom varandra nära under graviditeten och nu har Bella både Rosalie och Alice som bästa vänner.

Hon har en helt ny familj,i mix med sin riktiga familj,bästa vänner i varulvarna och är själv levande för alltid.

The end.






 
 
annis

annis

1 februari 2009 18:41

spännande liv om man säger så :)

http://www.absolutanniis.blogg.se

 
natt

natt

1 februari 2009 18:57

Fy va duktig du är på o skriva! :D. Du är guldvärd

http://meandmrlove.blogg.se

 
Ingen bild

emma sthlm

1 februari 2009 19:06

det var super bra!!!!! jag får rysningar när jag läser om bellas smeknamn som edward säger för det är så fint och underbart! allt i ett och allt finns med. good work girl!! ;)

kram kram

 
llatti /ft.

llatti /ft.

31 juli 2009 09:14

Hahah, förlåt men jag lider av ngt jag vet nte vad därför MÅSTE jag bara rätta allt fel jag ser >.< förlåt men här har du det; Bella blev inte en vampyr den 12 september, edward bet henne den 11 sep. och 3 dagar senare var förvandlingen klar alltså den 13 sep. då hon ocks fyllde år. Så blev hon en vampyr den 13 eller 11? (:
eller han kanske bet henne den 10 o.o
haha (:

http://ingen.

 
camillan

camillan

30 november 2009 16:36

jag har bara en liten fråga, och det verkar som du har koll på vad som händer i filmen... ;)

i första filmen börjar Bella på en skola... men jag undrar, vad heter skolan... ??

kraaam :D

http://www.123minsida.se/camillamini

 
Ingen bild

jeanett

26 februari 2010 13:08

är barnet vampyr eller .....??

 
Ingen bild

jenny

7 juli 2010 21:12

jag måste bara säga : twilight i mitt hjärta , och fatta om man fick ha edward som pojkvän/make, de skulle varit heaven , han är så sjukt fin !

 
Ingen bild

Moa

12 september 2010 20:36

Hej jag älskar din blogg :) den är super snygg! Du skriver jätte bra (funderat på att bli förfatare STAVNING)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av twilightsaga - 1 september 2009 07:28

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 31 augusti 2009 07:12

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 30 augusti 2009 14:23

Hejhej!Detta är alltså mitt andra Veckans Twilight och jag har sett fram emot detta hela veckan,hihi!Om ni kikar in på bloggen imorgon så kommer det att stå om ett stort beslut,ifall jag tar det. Det är inte säkert men jag kommer bestämma mig ikväll....

Av twilightsaga - 23 augusti 2009 13:35

Hejhej!Idag,söndagen den 23 augusti blir premiären för "Veckans Twilight". Ny start-ny design,hope you like it! Kommer skriva från varje dag denna veckan,det som jag känner är intressant eller bra eller ja,you get it :D   Måndag 17 augusti New Moons ...

Av twilightsaga - 15 augusti 2009 21:50

Hejhej på er alla igen!Jag har börjat sakna denna bloggen allt för mycket och känner att jag måste fortsätta ha nån slags kontakt med den. För några dagar sen fick jag en idé som kanske skulle kunna hjälpa mig med detta men jag ville först tänka igen...

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards